Business Hi-Tech

Angajaţii Amazon din Germania sunt în grevă: „Nu mai vrem discounturi pe salariile noastre”

Angajaţii Amazon din Germania sunt în grevă: „Nu mai...

Autor: Adrian Seceleanu

16.07.2019, 00:00 660

Peste 2.000 de angajaţi ai gigantului american Amazon din Germania au intrat în grevă de cel puţin două zile pe fondul disputelor în legătură cu nivelul salariilor, scrie Reuters. Germania este a doua cea mai mare piaţă pentru Amazon după SUA.

Gigantul american duce de ani de zile o luptă de uzură cu sindicatele germane în legătură cu nivelul salariilor şi condiţiile de lucru, conflictul ducând frecvent la izbucnirea unor greve în ultimii şase ani. 

„Când Amazon dă drumul vânătorii de oferte cu ocazia evenimentului de shopping Prime Day, angajaţii sunt privaţi de un salariu care să permită o viaţă decentă”, a declarat reprezentantul sindicatului Verdi Orhan Akman. Reprezentanţii Amazon au susţinut că grevele din cele şapte unităţi ale companiei nu vor afecta livrările pentru clienţi. „Compania trebuie să recunoască până la urmă contractele colective de muncă valabile la nivelul sectoarelor de retail şi de curierat. Nivelul veniturilor de la Amazon nu mai poate fi stabilit ca în epoca feudală”, a adăugat reprezentantul sindicatului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO