Business Hi-Tech

Angajaţii Amazon Germania cer salarii mai mari

Angajaţii Amazon Germania cer salarii mai mari

Autor: Andreea Anghel

14.05.2013, 12:18 1560

Angajaţii Amazon Germania au pornit în această dimineaţă o grevă în semn de protest faţă de salariile mici şi beneficiile reduse pe care cel mai mare retailer online din lume le plăteşte personalului din Germania, cu scopul de a îl determina să ajusteze în creştere tarifele plătite pe oră, scrie Reuters.

În Germania, Amazon a angajat aproximativ 9.000 de persoane şi este acuzată de sindicatul muncitorilor germani că refuză să implementeze un cod comun al muncii cu privire la condiţiile de anagajare, similar cu cel implementat de alte companii din retail. 

Reprezentanţii Amazon Germania nu au comentat asupra situaţiei.

Sindicatul face presiune asupra Amazon şi pentru introducerea unui salariu de bază mai mare şi pentru plăţi suplimentare persoanelor care lucrează noaptea.

Potrivit unei declaraţii a sindicatului, greva ar fi început în această dimineaţă la ora 6:00 (ora 7:00 a.m, ora României) şi va dura până la sfârşitul programului de lucru al Amazon.

Sindicatul muncitorilor din Germania a cerut, de exemplu, ca în oraşul Leipzig, Amazon să crească tariful plătit pe oră de la 9,30 euro la cel puţin 10,66 euro, iar în oraşul Bad Hersfeld ei au cerut ca tariful să crească de la 9,83 euro pe oră cât plăteşte Amazon în prezent la 12,18 euro, potrivit Reuters. 

AFACERI DE LA ZERO