Business Hi-Tech

Angajaţii Google protestează împotriva colaborării prea strânse a diviziei de inteligenţă artificială cu armata americană

Angajaţii Google protestează împotriva colaborării...

Autor: Adrian Seceleanu

06.04.2018, 00:00 183

Compania americană Google a demarat o evaluare a modului în care tehnologiile de inteligenţă artificială sunt utilizate de armata americană, după ce angajaţii gigantului hi-tech au protestat faţă de faptul că Pentagonul utilizează aplicaţiile pentru a identifica imaginile care sunt realizate cu ajutorul dronelor, scrie Financial Times.

Departamentul pentru apărare al SUA are un contract care îi permite să folosească serviciul de inteligenţă artificială în cloud al Google, contract care a intrat în centrul atenţiei imediat ce informaţia a devenit publică, în urmă cu o lună.

Folosindu-se de Google, armata americană identifică obiectele din fotografii, informaţii care sunt utilizate de sistemele de armament. Serviciul este uluitor, a comentat sub protecţia anonimatului o sursă din Pentagon.

În prezent printre angajaţii Google circulă o petiţie care cere companiei să anuleze contractul cu Pentagonul şi să se angajeze că nu va construi în viitor tehnologii pentru război. „Istoria unică a Google, motto-ul companiei, «Nu fi diabolic», şi impactul nostru direct asupra vieţii a miliarde de utilizatori ne diferenţiază pe piaţă”, conform petiţiei care a fost iniţial obţinută de New York Times.

Petiţia avertizează că acest contract cu Pentagonul poate afecta iremediabil brandul Google şi abilitatea companiei de a concura pentru cei mai talentaţi oameni de pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO