Business Hi-Tech

Antreprenori celebri din IT, mentori ai studenţilor programatori care vor să îşi facă un business

Antreprenori celebri din IT, mentori ai studenţilor...

Autor: Adelina Mihai

12.02.2013, 19:59 607

Un număr de 100 de studenţi din facultăţile cu profil tehnic vor intra, pe 2 martie, într-un maraton de programare de 24 de ore în cadrul unui proiect menit să ajute tinerii programatori să îşi transforme ideile de aplicaţii într-un business.

Proiectul, denumit Innovation Labs, este coordonat de TechLounge şi TechSoup, două asociaţii care încurajează antreprenoriatul în domeniul tehnologiei. Printre mentorii care îi vor ajuta pe tineri, timp de patru luni, ce înseamnă să-şi transpună ideile într-un business se numără Andrei Pitiş - angel investor şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Industriei de Software, Radu Georgescu - CEO al Avangate, Monica Ene Pietroşanu - R&D Country Manager Intel România, Daniel Gârlaşu - Sales Manager Oracle România, Todi Pruteanu - Business Strategy Manager Microsoft România, Vladimir Oane - cofondator UberVu sau Răzvan Rughiniş - profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Astfel, în urma selecţiei făcute după maraton, 12 echipe de studenţi din facultăţi tehnice vor intra într-un program de 4 luni în care pot experimenta şi dezvolta o ideea de produs/aplicaţie pe care o au. Studenţii care au o idee de aplicaţie ce poate să fie transformată într-un business se pot înscrie la maraton până pe 27 februarie, completând formularul de pe www.innovationlabs.ro/applynow. Aceştia pot dezvolta aplicaţii în domenii precum sănătate, jocuri, lifestyle şi fitness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO