Business Hi-Tech

Antreprenorul francez Grégoire Vigroux, care a dezvoltat Fenix.eco - magazin online de smartphone-uri recondiţionate, vrea să lanseze un start-up fintech

Grégoire Vigroux

Grégoire Vigroux

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2022, 10:56 84

Grégoire Vigroux, cofondator al start-up-ului Fenix.eco - magazin online de smartphone-uri recondiţionate – are în plan lansarea unui start-up fintech, a scris antreprenorul francez pe pagina personală de LinkedIn.

„În curând voi lansa o nouă companie. (...) ar putea deveni una dintre cele mai ambiţioase aventuri. La fel ca orice alt antreprenor, mă întreb adesea... Care este următorul lucru important? Ce sectoare sunt cel mai probabil să fie perturbate? Ce produse sau servicii noi ar trebui să lansez pentru a face diferenţa 🌍? Ei bine, în cazul meu, următorul meu start-up va fi o afacere fintech”, a postat Grégoire Vigroux pe LinkedIn.

El a mai transmis că  unul dintre motivele pentru care a ales să dezvolte un start-up în zona fintech este reprezentat de faptul că „dintre toate industriile din Europa Centrală şi de Est, cred că finanţele sunt printre cele care au nevoie de cele mai mari perturbări.”

„Cele mai apreciate trei startup-uri din restul Europei — Klarna, Checkout şi Revolut — sunt fintech-uri, la fel şi 35% dintre unicorni 🦄. Potrivit Sifted, sectorul fintech a atras în medie 22% din fondurile europene totale în ultimii cinci ani şi a reprezentat aproximativ 15% din toate tranzacţiile din aceeaşi perioadă 📈. Nu este de mirare că fintech-ul a fost atât de atractiv pentru investitori. Exiturile au fost profitabile, prietenoase cu autorităţile de reglementare, iar consumatorii şi întreprinderile nu se pot sătura de noile instrumente digitale 🤷🏼‍♀️. Startup-urile au construit unul dintre cele mai dinamice – şi relativ profitabile – sectoare din ecosistem 💪. În lumea bancară corporativă, cred că există loc pentru noi startup-uri care pot oferi servicii mai bune, mai rapide, mai ecologice 🌱 şi mai uşor de utilizat, în special în B2B — în primul rând IMM-uri, ONG-uri, liber profesionişti şi antreprenori 👩‍💻👨‍ 💻. Voi dezvălui în curând mai multe detalii despre viitorul meu start-up fintech 😉. (…) De asemenea, voi împărtăşi numele partenerilor mei de afaceri. (…)”, a mai scris Grégoire Vigroux pe pagina de LinkedIn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO