Business Hi-Tech

Aplicaţia de ştiri SmartNews devine primul unicorn în domeniul presei din ultimii patru ani

Aplicaţia de ştiri SmartNews devine primul unicorn în...
05.08.2019, 10:21 465

Aplicaţia SmartNews, care agregă ştiri de la zeci de publicaţii, a devenit primul unicorn din domeniul presei din ultimii patru ani, ajungând la o evaluare de 1 miliard de dolari, potrivit Bloomberg.

Într-o perioadă dificilă pentru industria de digital media, în care platforme precum BuzzFeed şi Vice Media – fosta generaţie de startup-uri promiţătoare din domeniu – au concediat sute de persoane anul acesta pentru a reduce costurile, o platformă din Tokyo se face remarcată.

SmartNews a fost evaluată la 1,1 miliarde de dolari în urma unei runde de finanţare condusă de Japan Post Capital, un fond gestionat de conglomeratul naţional al poştei din Japonia, care s-a ridicat la 28 milioane de dolari.

Astfel, aplicaţia ar deveni primul unicorn din domeniul presei după ce BuzzFeed şi Vox Media au atins avest nivel la o săptămână distanţă una de cealaltă în urmă cu patru ani.

Aplicaţia are peste 20 de milioane de utilizatori activi şi 200 de angajaţi – majoritatea în zona de dezvoltare software.

SmartNews operează pe o piaţă care va deveni din ce în ce mai competitivă, în contextul în care Apple şi Google îşi construiesc propriile agregatoare de ştiri, plecând de la o bază de utilizatori mult mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO