Business Hi-Tech

Aplicaţia de ştiri SmartNews devine primul unicorn în domeniul presei din ultimii patru ani

Aplicaţia de ştiri SmartNews devine primul unicorn în domeniul presei din ultimii patru ani
05.08.2019, 10:21 460

Aplicaţia SmartNews, care agregă ştiri de la zeci de publicaţii, a devenit primul unicorn din domeniul presei din ultimii patru ani, ajungând la o evaluare de 1 miliard de dolari, potrivit Bloomberg.

Într-o perioadă dificilă pentru industria de digital media, în care platforme precum BuzzFeed şi Vice Media – fosta generaţie de startup-uri promiţătoare din domeniu – au concediat sute de persoane anul acesta pentru a reduce costurile, o platformă din Tokyo se face remarcată.

SmartNews a fost evaluată la 1,1 miliarde de dolari în urma unei runde de finanţare condusă de Japan Post Capital, un fond gestionat de conglomeratul naţional al poştei din Japonia, care s-a ridicat la 28 milioane de dolari.

Astfel, aplicaţia ar deveni primul unicorn din domeniul presei după ce BuzzFeed şi Vox Media au atins avest nivel la o săptămână distanţă una de cealaltă în urmă cu patru ani.

Aplicaţia are peste 20 de milioane de utilizatori activi şi 200 de angajaţi – majoritatea în zona de dezvoltare software.

SmartNews operează pe o piaţă care va deveni din ce în ce mai competitivă, în contextul în care Apple şi Google îşi construiesc propriile agregatoare de ştiri, plecând de la o bază de utilizatori mult mai mare.

 
AFACERI DE LA ZERO