Business Hi-Tech

Aplicaţia de verificare a certificatelor digitale este disponibilă şi pe iPhone

Aplicaţia de verificare a certificatelor digitale este...

Autor: Laura Buciu

20.11.2021, 10:33 103

Aplicaţia de verificare a certificatelor digitale, Check DCC, este disponibilă şi pe telefoane cu sistem iOS, transmite, sâmbătă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Astfel, cei care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit, de sâmbătă, aplicaţia Check DCC din magazinul AppStore.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicaţia Check DCC din magazinul AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849.

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în ţara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei.

De sâmbătă, autenticitatea şi valabilitatea certificatelor care atestă situaţia epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată şi prin aplicaţia dedicată pentru dispozitive iOS.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Certificatele atestă faptul că persoanele s-au vaccinat împotriva COVID-19, s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale sau că s-au recuperat după COVID.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

În ţara noastră, cele mai multe certificate au fost descărcate în data de 26 octombrie: 228.849, când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesari de la 467.228 utilizatori unici. Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de 5 secunde.

Versiunea aplicaţiei Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicaţii Google Play.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO