Business Hi-Tech

Aplicaţia Duolingo a devenit „unicorn”, cu o evaluare de 1,5 miliarde dolari, după o finanţare de 30 mil. dolari de la Alphabet, compania-mamă a Google

Aplicaţia Duolingo a devenit „unicorn”, cu o evaluare de 1,5 miliarde dolari, după o finanţare de 30 mil. dolari de la Alphabet, compania-mamă a Google

Autor: Eduard Ivanovici

04.12.2019, 18:39 552

Startup-ul Duolingo, în prezent cea mai descărcată aplicaţie de educaţie din lume, a fost evaluată la 1,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanţare de 30 de milioane de dolari condusă de fondul de investiţii CapitalG al companiei Alphabet, compania-mamă a Google.  

Aplicaţia Duolingo a deschis noi oportunităţi pentru utilizatorii de smartphone-uri, de vreme ce persoanele bilingve au avantaje clare la angajare, pot aborda mai multe oportunităţi culturale, ultimele studii arătând că sunt mai puţin predispuse la demenţă, potrivit CNBC.

Duolingo va utiliza finanţarea acordată de CapitalG pentru investiţii în tehnologie, marketing şi forţă de muncă.

Compania a dezvoltat în ultimul timp produse secundare, printre care mai multe podcasturi în franceză şi spaniolă şi divizia Duolingo Events – care organizează conferinţe pe tema educaţiei şi le permite utilizatorilor să se întâlnească în persoană. Principala îmbunătăţire este Duolingo Plus, o opţiune bazată pe abonament ce înlătură reclamele şi furnizează servicii suplimentare.

„Duolingo a înregistrat un ritm impresionant de creştere atât la nivelul utilizatorilor, cât şi la nivelul veniturilor, continuând să îşi consolideze poziţia de lider în piaţa globală a aplicaţiilor de educaţie”, a declarat Laela Sturdy, partener general în cadrul CapitalG.

Investiţiile vor fi folosite pentru a creşte numărul de angajaţi cu 50%, o parte din plan fiind să se atingă numărul de 300 până la sfârşitul anului. În prezent, compania are 200 de angajaţi, dublu faţă de momentul ultimei runde de finanţare din 2017 – o perioadă în care şi-a deschis birouri în New York, Seattle şi Beijing.

O parte din investiţia de 30 de milioane de dolari va merge în crearea de noi podcasturi şi în dezvoltarea Duolingo English Test, un test de competenţă dedicat studenţilor, pentru care se plăteşte o taxă de 49 de dolari şi este acceptat de peste 400 de instituţii internaţionale.

 
 
AFACERI DE LA ZERO