• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Business Hi-Tech

Aplicaţia InfoCons, care oferă consumatorului detalii despre orice produs alimentar prin scanarea codului de bare, a ajuns la 100.000 de descărcări şi la aproape două milioane de produse

Aplicaţia InfoCons, care oferă consumatorului detalii despre orice produs alimentar prin scanarea codului de bare, a ajuns la 100.000 de descărcări şi la aproape două milioane de produse

Autor: Alexandra Matei

07.06.2022, 17:00 213

♦ Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri şi 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

InfoCons a lansat o aplicaţie, la finalul anului trecut, prin care consumatorii au acces, scanând codul de bare al unui produs alimentar, la toate informaţiile referitoare la respectivul produs, cum ar fi ingredientele, aditivii aflaţi în compoziţie sau cantităţile de sare şi zahăr.

Aplicaţia a ajuns, în prezent, la 100.000 de descărcări şi accesări, potrivit reprezentanţilor InfoCons.

„Cu cât avem acces la multe informaţii, cu atât este mai greu să alegem. InfoCons te ajută să alegi în cunoştinţă de cauză tu pentru tine, fără perturbarea din afară, pentru a avea acces direct, transparent, în timp real la o informaţie corectă şi care te poate ajuta imediat. Alertele rapide la standarde europene şi, nu în ultimul rând, cea mai completă şi complexă bază de date de telefoane de urgenţă pot fi sunate direct din aplicaţie. Astăzi, aplicaţia InfoCons are aproape două milioane de produse”, a spus Sorin Mierlea, preşedinte al InfoCons.

Aplicaţia InfoCons este gratuită şi este disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru IOS.

Astfel, consumatorii se pot baza pe informaţiile regăsite în aplicaţie despre produsele alimentare atunci când decid sau nu să consume un produs.

Totodată, ei pot crea o listă de produse favorite pentru care pot afla, pe baza aplicaţiei, valoarea calorică sau distanţa pe care trebuie să o parcurgă, în alergat sau pedalat, pentru 100g de produs consumat, dar şi alergenii din respectivele produse.

Pentru a veni în sprijinul consumatorului, aplicaţia InfoCons adună într-o singură secţiune toate alertele emise la nivelul Uniunii Europene cu detalii precum: denumirea produsului, ţara de origine, ţara vizată de alertă, gradul de risc, data de la care intră în vigoare alerta şi fotografii pentru alertele produselor non-alimentare.

Alertele pentru siguranţa produselor alimentare şi non-alimentare, ajută consumatorii să evite în timp util produsele ce fac obiectul acestor alerte, bazându-se pe informaţiile regăsite în descrierea fiecărui produs.

Alertele de siguranţă alimentară de la nivelul Uniunii Europene sunt afişate pe aplicaţia InfoCons în română şi engleză, iar pentru fiecare este menţionat gradul de risc: scăzut, nedeterminat sau serios.

Totodată, prin intermediul aplicaţiei, consumatorii pot semnala o neregulă, prin apăsarea butonului ”sesizare”, ce apare atât în urma scanării codului de bare, cât şi în lista cu produsele salvate.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri şi 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290