Business Hi-Tech

Aplicaţia spaniolă Glovo, prezentă şi în România, a strâns 115 mil. euro de la investitori pentru extinderea pe piaţa de comenzi şi livrări de produse

Aplicaţia spaniolă Glovo, prezentă şi în România, a...

Autor: Răzvan Botea

19.07.2018, 17:06 710

Aplicaţia spaniolă Glovo, proaspăt lansată şi pe piaţa din România în luna mai a acestui an, anunţă o investiţie de 115 mil. euro primită într-o strângere de fonduri. Companiile  care au investit în anterior în platformă sunt Rakuten, sponsor al echipei FC Barcelona, Seaya, Cathay, dar şi AmRest, care a fost desemnat cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală, potrivit companiei.

Glovo este o aplicaţie care îţi permite să comanzi şi să livrezi orice produs, din şi în perimetrul oraşului în care te afli. Aplicaţia s-a lansat pe piaţa din România în luna mai 2018. La nivel global, aplicaţia are peste 1 milion de utilizatori şi 5600 de parteneri.

Noua etapă de strângere de fonduri permite startup-ului să continue investiţia în optimizarea platformei şi a resurselor tehologice de îmbunătăţire a serviciilor oferite livratorilor, utilizatorilor şi magazinelor partenere. Compania urmăreşte extinderea echipei globale de tech prin recrutarea a peste 100 de ingineri în următoarele luni.

Glovo s-a lansat în ultimele trei luni în 6 ţări şi 20 de oraşe şi s-a axat pe dezvoltarea în America Latină şi zona Europei, Orientului Mijlociu şi Africa. Prezenţa Glovo la nivel global este în acest moment în 17 ţări şi 61 de oraşe.

Aşadar, în seria actuală de finanţare, compania japoneză Rakuten,  fondul Cathay Innovation şi compania spaniolă Seaya Venture revin cu investiţii.

AmRest este prezentă şi pe piaţa românească prin lanţul de cafenele Starbuck şi deţine peste 1.650 de restaurante în mai mult de 16 ţări, prin brand-uri precum KFC, La Tagliatella, Pizza Hut, Starbucks şi Burger King. Investiţia de 115 milioane de euro poziţionează Glovo ca fiind una dintre companiile spaniole care a primit cea mai mare investiţie în 2018. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO