Business Hi-Tech

Apple a pierdut 35 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră

Apple a pierdut 35 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră

Foto: AFP

Autor: Vlad Popescu

07.12.2012, 00:00 383

Acţiunile Apple au scăzut cu peste 6% la New York, ştergând aproape 35 miliarde de dolari din capitalizare, din cauza temerilor investitorilor că iPhone-ul ar putea pierde teren în China în favoarea Nokia, în paralel cu ascensiunea Google pe piaţa tabletelor, transmite Bloomberg.

Apple a închis miercuri la New York în coborâre cu 6,4%, cel mai abrupt declin înregistrat de companie în ultimii patru ani. Preţul acţiunilor compainei a scăzut la 538,79 dolari, capitalizarea coborând cu 34,9 miliarde dolari, la 506 miliarde dolari.

Pe ansamblul acestui an, acţiunile Apple afişează o ascensiune de 33%. Titlurile compainei au atins pe 21 septembrie recordul istoric de 705,07 dolari. China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, a încheiat un acord cu Nokia prin care va introduce în ofertă o variantă a smartphone-ului Lumia 920, modelul de top al compainei finlandeze, cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO