Business Hi-Tech

Apple câştigă procesul pentru patente intentat de Google

Apple câştigă procesul pentru patente intentat de Google

Autor: Ştefan Stan

23.04.2013, 13:04 226

Compania Apple, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa electronicelor, a evitat o decizie judecătorească ce ar fi putut afecta importurile de iPhone 4 în Statele Unite, după ce a convins o agenţie de comerţ americană să invalideze patentul pentru un senzor de telefon, deţinut de Motorola Mobility a Google, scrie Bloomberg.    

Comisia Internaţională de Comerţ din Statele Unite a confirmat decizia judecătorului care a declarat că patentul Motorola Mobility este invalid, deşi pentru motive diferite faţă de verdictul iniţial. Patentul acoperă un senzor care previne telefonul din a închide accidental un apel, sau a activa o aplicaţie când se află aproape de faţa utilizatorului.
Decizia judecătorului marchează cel mai recent exemplu, în care nici Apple, nici Google nu au reuşit să dea o lovitură decisivă împotriva celuilalt, într-o ceartă care a început acum mai bine de doi ani.

„Decizia nu este surprinzătoare, deoarece comisia nu a găsit nici o încălcare a brevetelor comisă de Apple. Comisia este în mod particular atentă la detalii în cazurile care implică Apple, întrucât compania deţine un produs foarte popular şi o parte importantă din comerţul cu electronice”, a declarat Rodney Sweetland, un avocat pentru patente.
Patentul pentru senzorul de telefon era tot ce a rămăsese dintr-un caz care includea plângerile făcute de Google, potrivit cărora Apple încălca drepturile de patent ale Motorola Mobility, pentru a treia generaţie de tehnologie wireless folosită în industria electronicelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO