Business Hi-Tech

Apple caută un loc la masa giganţilor auto: Americanii i-au abordat pe japonezii de la Nissan pentru a colabora pe un proiect de vehicule autonome

Apple caută un loc la masa giganţilor auto: Americanii...

Autor: Alex Ciutacu

15.02.2021, 14:00 1541

Gigantul Apple a abordat producătorul auto japonez Nissan în lunile recente pentru a încerca să lege o colaborare în vederea realizării unui proiect de vehicule autonome, însă discuţiile nu se continuă la acest moment, conform unor surse citate de FT.

Discuţiile dintre cele două părţi au fost scurte şi nu au avansat la nivel de senior management, întrucât au înregistrat neînţelegeri pe subiectul branding-ului viitorului vehicul electric produs de Apple.

De asemenea, Apple a încetat recent discuţiile cu sud-coreeni de la Hyundai Motor şi Kia, ceea ce arată că gigantului american îi este greu să găsească partenerul potrivit pentru a lansa primele vehicule Apple – într-o ambiţie cunoscută drept Proiectul Titan.

Apple explorează intrarea în industria auto de mai mulţi ani deja, iar printre numele care s-au vehiculat în presa internaţonală ca fiind potenţiali parteneri oficiali pentru construcţia primului autovehicul se numără companii ca BMW.

Cu toate acestea, grupul de tehnologie a schimbat viziunea şi strategia asupra Proiectului Titan de mai multe ori în ultimii ani, căutând cel mai bun mod de a intra în forţă într-o piaţă extrem de competitivă şi care solicită mult capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO