Business Hi-Tech

Apple dezvăluie că are 900 de milioane de iPhone-uri active la nivel global

Apple dezvăluie că are 900 de milioane de iPhone-uri...

Autor: Adrian Seceleanu

31.01.2019, 00:00 61

Compania americană Apple a înregistrat pentru prima oară în ultimul deceniu o scădere a veniturilor şi a profitului în trimestrul care include şi sezonul de vânzări de sărbători pe fondul scăderii cererii pentru iPhone, produsul care generează cele mai mari venituri pentru gigantul hi-tech, scrie Wall Street Journal.

Veniturile Apple au scăzut cu 4,5% la 84 mld. $, în timp ce profitul a scăzut uşor, la aproape 20 mld. $. Veniturile din vânzarea de iPhone-uri au scăzut cu 15% în contextul în care tot mai mulţi clienţi ezită să-şi schimbe foarte des telefoanele cu noi modele mai scumpe.

Competiţia exercitată de rivalii cu produse mai ieftine dar bogate în funcţii din China a cântărit greu în rezultate, conform WSJ. Compania a comunicat în acest context în premieră numărul de iPhone-uri active, de 900 de milioane de unităţi, pentru a sublinia potenţialul uriaş pe care îl are compania în vânzarea de servicii către baza sa globală de clienţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO