Business Hi-Tech

Apple dezvoltă un model de căşti fără fir super-premium care va avea componente interschimbabile

Apple dezvoltă un model de căşti fără fir...

Autor: Alex Ciutacu

22.04.2020, 00:00 171

Apple dezvoltă un nou model de căşti wireless, gândit pentru gama high-end, care va avea componente interschimbabile, în concordanţă cu planul gigantului american de a extinde portofoliul care cuprinde AirPods-urile, potrivit unor surse citate de publicaţia americană Bloomberg. Compania lucrează la două variaţii pentru acest produs, dintre care versiunea premium va include materiale de tip piele, iar versiunea fitness va fi mai uşoară, cu materiale care să permită aerisirea pielii.

Căştile Apple sunt în curs de dezvoltare din anul 2018, iar lansarea lor a fost amânată de cel puţin două ori. Compania vrea să lanseze produsul în cursul acestui an, însă complicaţiile care au intervenit odată cu pandemia de COVID-19 ar putea întârzia evenimentul. Produsul Apple va concura cu oferte similare produse de Sony, Sennheiser şi Bose, care se vând la circa 350 dolari. Luna aceasta, presa internaţională a scris că Apple se pregăteşte să lanseze un nou model de iPhone, însă acesta ar urma să fie mai ieftin, pentru a răspunde unei pieţe în care a început criza. Fabricile din China ale furnizorilor Apple de componente pentru fabricarea iPhone-urilor au trecut la reduceri de personal, pe fondul cererii scăzute din piaţa globală de smartphone-uri şi gadget-uri, potrivit FT. Foxconn, furnizorul contractat de americani, a oprit angajările la complexul de asamblare din Zengzhou, situat în provincia Henan.

Cunoscut drept „Oraşul iPhone”, complexul cu sute de mii de angajaţi a început să întrerupă o parte din contractele de muncă temporare, după ce angajările masive derulate în luna februarie. În acelaşi timp, orele suplimentare au fost scurtate, iar angajaţii spun că nu li s-a mai permis să obţină venituri complementare în acest mod încă din data de 10 aprilie. Apple şi-a închis toate magazinele din afara regiunii comerciale cunoscute drept „Greater China” încă din luna martie şi a început să deschidă o parte din ele abia săptămâna trecută, începând cu cele din Coreea de Sud. Compania de cercetare specializată pe industria de tehnologie TrendForce estimează că Apple va produce în 2020 doar 180 milioane de unităţi, în comparaţie cu o estimare pre-pandemie de 200 milioane de unităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO