Business Hi-Tech

Apple discută lansarea unui set top box cu operatorii de cablu TV

 Apple discută lansarea unui set top box cu operatorii de cablu TV

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

17.08.2012, 00:05 790

Compania americană Apple, cea mai valoroasă companie IT din lume, discută cu cel puţin un operator de cablu din SUA despre construcţia unui set top box care ar putea "difuza" şi posturi TV live dar şi alte tipuri de conţinut, scrie Bloomberg, care citează un articol publicat de Wall Street Journal.

Informaţia a fost obţinută de la surse anonime apropiate discuţiilor şi nu a fost confirmată de nicio companie implicată. Acest echipament ar putea să fie cumpărat de clienţi, în loc să fie închiriat pentru o taxă lunară de la operatorul de cablu. Un asemenea acord ar reprezenta cel mai mare pas al Apple în zona TV, după ani de zile în care compania a afirmat că această zonă este doar un "hobby". Set top box-ul realizat în prezent de companie, Apple TV, nu permite vizualizarea de posturi TV live, ci are mai degrabă rolul de a simplifica accesul la conţinut din magazinul online al companiei şi la difuzarea de conţinut de pe Youtube sau Netflix.

Zvonurile privind intrarea Apple în industria TV s-au amplificat după ce a fost publicată biografia oficială a cofondatorului Apple Steve Jobs, care a încetat din viaţă anul trecut. În biografia scrisă de Walter Isaacson Jobs afirmă că a realizat în sfârşit cum trebuie să construiască un echipament TV. "Va avea cea mai simplă interfaţă cu utilizatorul pe care ţi-ai putea-o imagina", a spus Jobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO