Business Hi-Tech

Apple în T2: iPhone şi Mac în creştere, iPad în scădere

Apple în T2: iPhone şi Mac în creştere, iPad în...

Autor: Dorian Prodan

23.07.2014, 09:27 362

Apple a anunţat ieri seară rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru fiscal din 2014, perioadă corespunzătoare celui de-al doilea trimestru calendaristic al anului în curs, iar cifrele ne arată un interes crescut pentru telefoanele Phone şi sistemele Mac şi o scădere a interesului pentru tabletele iPad, replicând astfel tendinţele remarcate şi la finalul trimestrului anterior.

În cursul celui de-al treilea trimestru fiscal din 2014, Apple a obţinut venituri de 37,43 miliarde de dolari, o creştere de 6 procente de la an la an şi o scădere faţă de trimestrul anterior. Creşterea de 6 procente a fost ceva mai mică decât aştepta piaţa bursieră, însă valorile s-au încadrat în cele prognozate de Apple de la bun început.

Îmbucurătoare pentru companiei este creşterea de 28 de procente din China, o piaţă unde companiile mari se luptă cu mai ieftinii producători locali. Din cauza programului calendaristic de lansări, cel de-al treilea trimestru fiscal Apple a fost mereu cel mai slab din an începând cu 2011, deci scăderea faţă de trimestrul anterior nu este neaşteptată. Mai mult, acesta a fost şi cel mai bun trimestru trei din istoria companiei.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO