Business Hi-Tech

Apple lansează un serviciu mobil de plăţi

Autor: Magraon Andreea

25.01.2011, 23:48 17

Apple, cea mai valoroasă companie de IT din lume, va lansa unserviciu mobil de plată, care le va permite utilizatorilor săfolosească telefonul iPhone şi tableta PC iPad pentru a plătipentru bunurile cumpărate, a declarat Richard Doherty, director lafirmei de consultanţă Envisioneering Group, citat de Bloomberg.Serviciul se bazează pe tehnologia "near-field communication"(NFC), ce va permite plata în magazine prin intermediultelefoanelor mobile şi care funcţionează la o distanţă de până la 4inchi (10 cm).

NFC va fi disponibil pe telefonul iPhone din reţeaua operatoruluitelecom american AT&T şi pe iPad 2, care urmează să fie lansatăluna viitoare, potrivit surselor de pe piaţă. Noul serviciu Appleva folosi informaţiile înregistrate de utilizatori în conturile depe magazinul iTunes, precum numărul de card, susţin analiştii.Serviciul poate fi folosit şi în Europa, compania Visa Europeanunţând că a dezvoltat o soluţie mobilă de plăţi pentruiPhone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO