Business Hi-Tech

Apple lucrează la un sistem avansat de recunoaştere facială pentru deblocarea telefonului

Apple lucrează la un sistem avansat de recunoaştere...

Autor: Dorian Prodan

01.04.2015, 20:53 154

Google a implementat opţiunea de deblocare a telefonului mobil prin recunoaşterea feţei utilizatorului încă din 2011, atunci când a lansat Android 4.0. Conform unui brevet recent acordat, se pare că şi Apple intenţionează să ofere într-o bună zi o metodă de protecţie similară, însă implementările descrise par a simplifica modul de utilizare.

Implementarea originală Google nu a fost prea fiabilă şi era şi destul de uşor de păcălit, însă opţiunea Face Unlock din Android a fost îmbunătăţită treptat şi a devenit suficient de puternică începând cu Lollipop. Conform unui brevet depus în 2012 şi aprobat ieri, Apple lucrează la o tehnologie de autentificare similară, însă foloseşte şi ceilalţi senzori ai telefonului pentru a simplifica modul de utilizare.

Printre metodele de automatizare care ar permite eliminarea pasului activării manuale a acestei opţiuni de deblocare se numără ridicarea telefonului în faţa ochilor, deplasarea după o perioadă îndelungată de inactivitate sau analizarea fluctuaţiilor de luminozitate.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO