Business Hi-Tech

Apple pierde marca iPhone în Brazilia

Apple pierde marca iPhone în Brazilia

Autor: Marius Oncu

06.02.2013, 19:11 3785

Compania braziliană IGB Electronics urmează să obţină o decizie favorabilă din partea autorităţilor de reglementare a drepturilor de autor, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru Reuters, scrie portalul Tech Crunch.

Decizia autorităţii de reglementare va fi anunţată la 13 februarie, dată după care Apple o va putea contesta.

IGB Electronics deţine drepturile asupra mărcii din 2000, cu mult înainte ca Apple să înceapă să folosească termenul, însă linia de telefoane Android cu numele "iphone" a fost lansată abia la sfârşitul anului trecut.

Telefonul "iphone" se vinde cu 599 de reali (302 dolari). Compania a arătat, înainte de apariţia informaţiei că va avea parte de o decizie favorabilă, că este dispusă să discute vânzarea drepturilor asupra mărcii către Apple.

IGB ar putea viza un rezultat similar cazului din China în care compania chineză Proview a vândut, după o dispută în instanţă, drepturile asupra mărcii iPad pe piaţa locală pentru 60 de milioane de dolari.

Brazilia este una dintre pieţele importante de creştere pentru iPhone. Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat anul trecut că vede "o oportunitate uriaşă" în Brazilia, ţară care în multe privinţe are o economie similară celei a Chinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO