Business Hi-Tech

Apple prezintă noul iPhone, primul fără Steve Jobs: iPhone 4S. A meritat aşteptarea?

Apple prezintă noul iPhone, primul fără Steve Jobs: iPhone 4S, mai rapid, mai subţire şi cu un ecran mai mare

Apple prezintă noul iPhone

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

04.10.2011, 20:27 5794

Apple a lansat marţi noua versiune a iPhone, iPhone 4S. Noul director al Apple, Tim Cook, a făcut onorurile de la sediul central al Apple, aceasta fiind prima lansare importantă a unui produs din ultimii ani care va avea loc în lipsa lui Steve Jobs.

Modelul iPhone 4S va intra pe piaţă la timp pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă şi ar trebui să ajute Apple să păstreze distanţa faţă de principalul concurent, Samsung Electronics.

Lansările de produse ale Apple sunt unele dintre cele mai aşteptate evenimente în sectorul tehnologic, fiind urmărite de fani, investitori, presă şi jucătorii din sectorul de profil.

Unii acţionari şi analişti aşteaptă şi apariţia la eveniment a lui Jobs, în prezent preşedinte ale Apple, deşi dacă nu va avea loc nu va fi o mare dezamăgire.

Prin lansarea noului smartphone, Apple se confruntă cu provocarea de a depăşi popularitatea actualului iPhone 4, un hit al ultimelor 15 luni, cu vânzări de peste 20 de milioane de aparate în trimestrul al treilea încheiat pe 25 iunie.

Unii analişti se aşteaptă ca Apple să dezvăluie şi un model mai ieftin destinat pieţei asiatice.

IPhone, considerat un element de referinţă al pieţei smartphone, a avut un succes imens încă de la lansarea în 2007, dar este concurat puternic de telefoanele cu sistem de operare Android, care conduc pe piaţa din SUA, cu o cotă de 43%, potrivit datelor companiei de cercetare a pieţei Nielsen.

Citeste mai multe despreiPhone 4Spe Go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO