Business Hi-Tech

Apple prezintă succesorul senzorului Touch ID, detaliat într-o nouă aplicaţie pentru brevet

Apple prezintă succesorul senzorului Touch ID, detaliat...

Autor: Aurelian Mihai

10.02.2015, 09:22 1388

Viitoarele tablete şi telefoane Apple ar putea renunţa la senzorul Touch ID integrat cu butorul Home, oferind în schimb o modalitate mai comodă şi practică pentru autentificare cu ajutorul amprentelor.

Intitulată "Fingerprint Sensor in an Electronic Device", aplicaţia pentru brevet recent acordată gigantului Apple descrie un ecran pentru tablete a cărui interfaţă touch preia funcţiile de autentificare biometrică asigurate până acum cu ajutorul senzorului Touch ID.

În timp ce altă implementare Touch ID recent descrisă de Apple presupune recunoaşterea unei singure amprente plasând degetul într-o locaţie clar delimitată de la baza ecranului, noul brevet descrie un sistem capabil să interpreteze una sau mai multe amprente simultan, indiferent de poziţia degetelor pe ecran. Teoretic, sistemul ar putea scana şi amprente palmare complete, îmbunătăţind astfel securitatea funcţiei de autentificare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO