Business Hi-Tech

Apple se lansează în televiziune cu Apple TV+: Preţul unui abonament lunar ar putea ajunge la zece dolari

Apple se lansează în televiziune cu Apple TV+: Preţul...

Autor: Iulian Tenchiu

20.08.2019, 19:26 574

Apple va concura pe piaţa streamingului video cu giganţii din divertisment, precum Netflix, Amazon sau Disney, prin lansarea în luna noiembrie a serviciului Apple TV+, prin care compania urmăreşte ca până în 2020 să genereze 50 de miliarde de dolari din serviciul de streaming, scrie Bloomberg.

Chiar dacă gigantul nu a oferit încă niciun detaliu despre preţul abonamentelor pentru serviciul de televiziune, există zvonuri care susţin că acesta ar putea ajunge la circa zece dolari. 

Potrivit surselor familiarizate cu situaţia, dar care au preferat să rămână anonime din cauza faptului că informaţiile oferite nu sunt încă publice, Apple TV va oferi în primă fază o gamă limitată de show-uri, urmând ca ca în următoarele trei luni de la lansare oferta să se diversifice. 

Astfel, Apple TV+ va fi unul dintre cele cinci servicii digitale oferite de producătorul iPhone pentru care clienţii vor fi nevoiţi să contracteze şi să plătească abonament. 

Printre serviciile digitale Apple se numără Apple Music, Apple Arcade, Apple News+ şi iCloud. Apple generează venituri şi din servicii precum Apple Care sau Apple Pay, iar cea mai recentă sursă de venit a companiei ar putea fi Apple Card.

Dacă preţul abonamentului AppleTV va fi de 10 dolari, atunci serviciul de televiziune ar putea deveni cu uşurinţă unul dintre cele mai scumpe servicii de televiziune lansate de marile companiile americane, care au pus ochii pe industria de divertisment. Printre acestea numără Netflix, Amazon sau Disney, iar spre comparaţie cu Apple TV, Amazon percepe un preţ de 9 dolari pentru abonamentul la Amazon Prime, serviciul de televiziune al gigantului din e-commerce. Preţul pentru un abonament Disney +, serviciul de televiziune pe care compania din industria cinematografica îl va lansa în noiembrie, va fi de doar  7 dolari, mai scrie Bloomberg.

Apple va investi în conţinutul Apple TV 6 mld. dolari, iar suma iniţială destinată producţiei de conţinut pentru primul an era de 1 mld. dolari. Spre comparaţie, analiştii estimează că Netflix va investi peste 14 mld. dolari în showurile sale, mai scrie Bloomberg, care citează Financial Times.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO