Business Hi-Tech

Apple va plăti mai mult pentru producţia iPhone-urilor din cauza taxelor impuse de Trump

Apple va plăti mai mult pentru producţia iPhone-urilor...

Autor: Iulian Tenchiu

19.05.2019, 08:45 302

Apple Inc. s-ar putea confrunta cu costuri de producţie mai mari pentru iPhone din cauza impactului pe care îl presupun tensiunile comerciale dintre SUA şi China. Compania va plăti cu 2-3% mai mult pentru producţia de iPhone din cauza materialelor precum bateriile bazate pe litiu, scrie Bloomberg.

Experţii au avertizat anterior că impactul asupra Apple s-ar putea înrăutăţii, mai ales din cauza faptului că  gigantul american se bazează pe forţa de muncă chineză pentru producţia tuturor dispozitivelor sale şi a obţinut aproape 20% din vânzările anului 2018 de pe piaţa chineză.

Dacă administraţia Trump va percepe tarife suplimentare, costurile asociate producţiei de iPhone s-ar putea majora. În acest caz, cheltuielile s-ar putea majora cu aproximativ 10%, odată cu trecerea timpului.

Săptămâna trecută, Morgan Stanley a estimat că profitul Apple de la nivelul anului 2020 ar putea scădea cu aproximativ 23% în cel mai rău scenariu comercial posibil.

Acţiunile Apple au crescut cu 1,1% înainte de sesiunea de tranzacţionare. Cu toate acestea, majorarea vine după un declin care s-a întins pe trei ani. Odată cu scăderea de 5,8% a acţiunilor înregistrată luni, compania a redus prognoza asociată veniturilor sale, înregistrând totodată cel mai mare declin de la cel din ianuarie. Săptămâna trecută acţiunile Apple au scăzut la un nivel similar cu cel întâlnit în decembrie.

CEO-ul Apple, Tim Cook şi compania sa se confruntă cu presiuni generate atât de cerere cât şi de ofertă. China este o regiune care asigură dezvoltarea Apple şi reprezintă locul de unde 20% din toate upgradeurile iPhone vor pleca în următoarele 12-18 luni. Peste 60% din veniturile Apple din 2018 au fost generate de vânzarea cunoscutului iPhone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO