Business Hi-Tech

Apple vrea de la Samsung încă 180 mil dolari într-un proces în care a primit daune de 548 mil dolari

Apple vrea de la Samsung încă 180 mil dolari într-un...

Autor: Marius Oncu

28.12.2015, 10:50 116

Potrivit documentelor depuse în instanţă de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare şi dobânzi, transmite Reuters.

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi încălcat patente deţinute de Apple şi au fost comercializate după ce instanţa a dat în 2012 o decizie împotriva Samsung, susţine compania americană.

Procesul dintre cei mai mari doi producători de smartphone-uri şi tablete a început în 2011, când Apple a acuzat compania din Coreea de Sud că i-a încălcat mai multe patente şi a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanţa din SUA a decis în 2012 ca Samsung să plătească daune în acest proces de 930 de milioane de dolari, însă în mai totalul a fost redus cu 382 milioane de dolari.

Samsung a plătit la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Supremă din SUA decizia privind daunele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO