Business Hi-Tech

Arbitrul telecom a pus pe harta României cum sunt în realitate reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi Digi

Arbitrul telecom a pus pe harta României cum sunt în...

Autor: Mediafax

23.10.2019, 00:00 588

Clienţii operatorilor de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom şi Digi pot studia pe o hartă interactivă online dezvoltată de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) cât de puternică este în realitate acoperirea reţelelor 2G, 3G şi 4G în întreaga ţară, datele fiind colectate de arbitrul telecom pe durata a câteva luni. Informaţiile sunt disponibile pe platforma aisemnal.ro.

Măsurătorile efectuate de specialiştii ANCOM au fost realizate în perioada mai - septembrie 2019 în 13.400 de localităţi din România cu mai mult de 10 locuitori, conform celui mai recent recensământ al populaţiei şi al locuinţelor (Institutul Naţional de Statistică 2011) şi pe lungimea a peste 246.000 km.  Acoperirea cu semnal a localităţilor a fost măsurată parcurgându-se drumurile accesibile, bulevardele şi străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată.

„Avem un rezultat concret care reflectă acoperirea reală cu semnal de voce în întreaga ţară“, a afirmat Cristin Popa, director executiv al ANCOM în cadrul unui eveniment. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO