Business Hi-Tech

Asesoft: Crestem, desi mediul politic si economic e nefavorabil

Asesoft: Crestem, desi mediul politic si economic e nefavorabil
08.10.2009, 23:20 26

Asesoft Distribution, al doilea distribuitor IT&C dupaafacerile din 2008 si cea mai profitabila companie de profil de pepiata, estimeaza ca perioada cea mai dificila din punct de vedereal vanzarilor - prima jumatate a anului, a trecut, iar compania arevenituri mai mari dupa primele noua luni.

"Am reusit sa depasim perioada cea mai grea a crizei - primaparte a acestui an. Pana in acest moment afacerile din 2009 sunt laun nivel superior celor din 2008 din perioada similara, si aicidiscutam doar de afacerile Asesoft Distribution", a declarat pentruZF Iulian Stanciu, directorul general al companiei si unul din ceidoi actionari. El nu a dorit sa ofere detalii privind rata decrestere si daca avansul este legat de veniturile in lei sauechivalentul acestora in euro.

"Estimez ca perioada grea pentru distributia de IT a trecut, darraman in continuare riscurile specifice activitatii noastre", a maispus Stanciu, fara a adauga alte detalii. Seful AsesoftDistribution se refera, cel mai probabil, la riscurile de neplata afacturilor, in contextul in care criza a trimis in insolventa maimulti retaileri - dintre care cel mai cunoscut caz este K TechUltra Pro, nu mai departe de anul trecut numarul doi pe retailulIT&C local.

Stanciu se declara insa optimist chiar si in ceea ce privesteanul viitor. "Ne asteptam la cresterea pietei de cel putin 10% in2010, chiar si cu actualul climat politic si macro economicnefavorabil." El detine Asesoft Distribution impreuna cu patronulgrupului Asesoft, Sebastian Ghita.

Distribuitorul a preluat in prima parte a acestui an 51% din celmai mare retailer IT&C local, eMag.

Pe fondul prabusirii vanzarilor de echipamente IT&C si aaccesului dificil la finantare, companiile locale de distributieTornado si RHS Company, cu afaceri cumulate de 136 mil. euro in2008, au decis sa fuzioneze si au primit avizul ConsiliuluiConcurentei pentru a demara integrarea.

Dintre cele doua companii cea mai afectata de criza a fostTornado Sistems, ale carei afaceri au cazut in 2008 la 63 mil. eurode la 93 mil. euro in 2007. Tornado a pierdut astfel pozitia delider al pietei locale de distributie IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO