Business Hi-Tech

Asesoft Distribution plateste 2 mil. euro pentru 50% din distribuitorul IT&C Combox Delivery

Asesoft Distribution plateste 2 mil. euro pentru 50% din distribuitorul IT&C Combox Delivery

Iulian Stanciu: Am urmarit accesul intr-un business greu de construit acum - cel de distributie de accesorii

02.04.2008, 17:26 24

Asesoft Distribution, compania locala de distributie IT parte a grupului Asesoft, controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita, a platit 2 mil. euro pentru un pachet de 50% din actiunile distribuitorului de produse IT&C Combox Delivery.
Participatia de 50% a fost cumparata de la Sebastian Ion, unul dintre actionarii Combox. Restul titlurilor vor ramane directorului general al companiei, Vlad Dumitru, care nu a vandut nicio actiune.
Asesoft Distribution a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 104 mil. dolari (76 mil. euro), in timp ce Combox Delivery o incasat 4,5 mil. dolari (3,28 mil. euro), comparativ cu estimarea initiala de 6 mil. dolari (4,34 mil. euro). Pentru 2008, ambele companii isi pastreaza estimarile legate de cresterea cifrelor de afaceri: 135 mil. dolari (90,8 mil. euro) pentru Asesoft Distribution, respectiv 9 mil. dolari (5,82 mil. euro) pentru Combox Delivery.
"Am urmarit, in primul rand, accesul intr-un business greu de construit acum - cel de distributie de accesorii. Produsele sunt diferite, modul de gestionare/vanzare al lor este diferit, dar si marjele sunt mai mari", a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Asesoft Distribution.
Vlad Dumitru, directorul general al Combox Delivery, a precizat ca asocierea cu Asesoft ii va deschide companiei sale accesul la resursele financiare si logistice necesare pentru a sustine pe termen lung cresterea pe care a inregistrat-o in ultimii ani. "Vom putea oferi o gama mult mai larga de produse si servicii partenerilor nostri, ce va duce la intarirea pozitiei lor si implicit a noastra", a declarat Dumitru.
Cei doi directori au adaugat ca au apelat la avocati si consultanti proprii, iar tranzactia urmeaza sa se finalizeze in urmatoarele doua saptamani.
"Pentru moment, au fost utilizate resurse financiare proprii, insa va fi nevoie si de creditare pentru ambele companii, pentru a sustine afacerile", a mai spus Stanciu.
Atat el, cat si Dumitru considera ca gamele de componente sau branduri ale celor doua companii nu se suprapun - "Chiar daca vorbim despre doua afaceri de distributie IT, ele sunt complementare. Pe de o parte, vom eficientiza tot ceea ce inseamna procese, pe de alta parte, vom accesa impreuna tot ce inseamna clienti actuali si clienti potentiali", a adaugat Stanciu. "Vom fi poate singurul grup de pe piata care va putea oferi o gama completa din portofoliul propriu in conditii corecte de pret", a spus Dumitru.
Razvan Ziemba, directorul executiv al Asesoft Distribution, apreciaza ca procesul de integrare operationala va dura intre trei si sase luni de la finalizarea tranzactiei.
Combox Delivery va actiona in continuare ca o entitate independenta, conducerea afacerii fiind asigurata de echipa actuala de management.
Dupa finalizarea tranzactiei, restul pachetului de 50% din actiuni va fi detinut de catre Vlad Dumitru.
In ceea ce priveste achizitii viitoare, Iulian Stanciu a precizat ca firma sa nu are un plan concret: "Daca apar oportunitati, le vom analiza. Pentru moment dorim sa ne ocupam de integrarea celor doua companii in grupul nostru (Grupul Asesoft a preluat luna trecuta 25% din Curiero - n. red.)".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO