Business Hi-Tech

Asociaţia Română a Start-up-urilor (ROTSA) lansează o platformă de incubare prin care vrea să atragă în următorii trei ani peste 200 de de business-uri de tehnologie din Europa Centrală şi de Est

Asociaţia Română a Start-up-urilor (ROTSA) lansează o...

Autor: Cristina Bellu

27.06.2022, 15:28 137

Romanian Tech Startups Association (ROTSA) a lansat astăzi, în parteneriat cu Techcelerator şi Rōnin, platformă de incubare Startup Reaktor adresată start-up-urilor de tehnologie din Europa Centrală şi de Est aflate la început de drum.

Prin acest demers, asociaţia îşi propune ca în următorii trei ani să identifice aproximativ 200 de start-up-uri pe care să le dezvolte prin programe de educaţie antreprenorială şi oferirea accesului la investitori, acceleratoare, universităţi şi instituţii media din regiune.

“Prin această platformă, care unora le poate semăna cu un program extern de MBA, vrem ca antreprenorii să-şi dea seama dacă soluţia lor este una pentru care există cerere, să treacă prin întrebările pe care trebuie să şi le pună un fondator şi mai ales să experimenteze toate situaţiile pe care le-ar putea întâmpina în business”, explică Tudor Pasc, director al programelor de incubare dezvoltate de ROTSA.

Potrivit acestuia, Startup Reaktor se adresează tuturor echipelor sau start-up-urilor aflate la început de drum indiferent dacă au ajuns sau nu în etapa de MVP (Minimum Viable Product). De asemenea, nu este necesar ca echipele înscrise în program să fie încorporate sub forma unei firme. Echipa sau start-up-ul se poate înscrie doar cu un proiect.

“Ştim că în regiune sunt tineri ambiţioşi care vor să-şi aducă contribuţia, să fie parte din proiecte cu impact”, adaugă Cristina Ţoncu, Cofondator şi Managing Director al Techcelerator.
În cadrul proiectului, antreprenorii vor învăţa timp de zece săptămâni cum să-şi valideze ideea, cum să dezvolte şi să valideze un MVP, aspecte legale despre crearea firmei, cum să definească şi să îşi analizeze competiţia, cum să creeze un plan de marketing, cum să obţină finanţări, cum să acceseze programe prin care să-şi crească businessul, cum să se dezvolte la nivel internaţional.

Totodată, antreprenorii vor avea acces la exemple practice, studii de caz şi la sprijinul unor mentori experimentaţi din Europa Centrală şi de Est.

În echipa incubatorului sunt implicaţi membri ai comunităţii naţionale care activează cu precădere în ecosistemul de start-up-uri, dar şi ambasadori în fiecare din ţările vizate.

Start-up-urile se pot înscrie cu idei tech din orice verticală, de exemplu: Adtech, Agritech, Auto/marketplace, Cloudtech şi DevOps, Commercial space mission, Crypto / blockchain, Securitate informatică, Big data, E-commerce, Edtech, Mediu, Fintech, HoReCa, Gaming, Hardware, Sănătate, Resurse umane, Industrie 4.0, Platforme de investiţii, IoT, Legaltech, Marketing, Aplicaţii mobile, Servicii online on-demand, R&D automotive, Retail, Robotică, SaaS, PaaS, Smart city, Social & marketplace, Roboţi software, Explorarea spaţiului cosmic, Turism, Transport, VR / AR, Soluţii wearable.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO