Business Hi-Tech

Asseco, Fujitsu şi EMC au prezentat, la Mediafax Talks, soluţii IT pentru bănci

Bogdan Mustaţă, Business Development Manager în cadrul Asseco SEE România

Bogdan Mustaţă, Business Development Manager în cadrul Asseco SEE România

Autor: Catalina Mihai

25.09.2013, 22:19 819

Reprezentanţi ai companiilor Asseco, Fujitsu şi EMC au prezentat, miercuri, în cadrul conferinţei „Me­diafax Talks about Document Processes for Financial Institu­ti­ons“, cele mai noi soluţii IT necesare optimizării activităţii de zi cu zi a companiilor din domeniul financiar-bancar.

Bogdan Mustaţă, Business Development Manager în cadrul Asseco SEE România, a precizat că „focusul“ companiei vizează „aplicaţiile, soluţiile proprii din diverse domenii, în principal din domeniul financiar-bancar, dar şi din alte zone“.

„Asseco România face parte din Asseco South Eastern Europe, o regiune cu multe provocări, foarte dinamică, cu cea mai mare diversitate politică, culturală, ling­vistică, regiune ce acoperă 12 ţări“, a declarat Mus­taţă, adăugând că peste 150 de bănci din regiunea est-europeană se numără printre clienţii Asseco.

„În această regiune, zona de mobile este una dintre cele mai dinamice şi România se află în frunte“, a adăugat el, explicând această situaţie prin gradul mare de utilizare a „device-urile mobile“.

În intervenţia sa, Doru Nica, country manager la EMC, a punctat faptul că băncile din România îşi doresc transformarea astfel încât „să răspundă mai bine nevoilor clienţilor, presiunii costurilor, care este din ce în ce mai prezentă în domeniul financiar-bancar, şi să realizeze lucruri mai multe, cu oameni mai puţini şi într-un timp mai scurt“. „Toate acestea implică transformarea proceselor core pe care le derulează băncile: plăţi, procese de achi­zi­ţie clienţi, deschidere de cont, procese de creditare“, a subliniat Nica. El a notat faptul că, în ultimii 2-3 ani, EMC a investit o sumă „fabuloasă, peste 200 milioane de dolari, în flexibilizarea platformei EMC Documentum, astfel încât să poată fi configurată fără a apela la programatori şi să permită instalarea de aplicaţii foarte noi, într-un timp foarte scurt, cu minime cunoş­tinţe de programare şi de IT“. Potrivit lui Doru Nica, Asseco a venit cu know-how-ul din domeniul bancar şi cu acoperirea din regiune, configurând platforma pe care a dezvoltat-o EMC astfel încât aceasta „să răs­pun­dă strict cerinţelor din domeniul financiar-bancar“.

Wilhelm Gassner, international sales director la Fujitsu, a subliniat faptul că firma sa are ca scop „furnizarea celui mai bun software pentru sectorul bancar“.

La rândul său, Nena Marici, solutions sales specialist la ASEE Serbia, a subliniat că sectorul bancar are nevoie, pentru a fi profitabil, „de reducerea costurilor şi de optimizarea activităţilor zilnice prin care se câştigă timp“.

„Astăzi dacă vrei să schimbi ceva trebuie să o faci repede, oricând“, a spus Marici.

Conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax şi Asseco SEE, cu sprijinul ARB, a avut un caracter in­terac­tiv, iar participanţii din domeniul financiar-bancar au putut urmări mai multe demonstraţii live ale soluţiilor IT propuse de Asseco, EMC şi Fujitsu.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO