Business Hi-Tech

Aşteptarea a luat sfârşit: cum arată şi ce poate face noua consolă a celor de la Nintendo

Aşteptarea a luat sfârşit: cum arată şi ce poate...

Autor: Bogdan Angheluţă

19.03.2017, 09:22 190

După multe luni de aşteptare, Nintendo Switch a fost lansat oficial pe 3 martie, cu un design care permite folosirea pe post de consolă de jocuri sau transformarea într-o miniconsolă portabilă.

Din punctul de vedere al designului, Nintendo Switch este greu de comparat cu alte dispozitive similare; şi asta pentru că Switch a fost gândit să funcţioneze în mai multe feluri, nu doar ca o cutie ce se conectează la televizor.

Principalul element este în esenţă o tabletă, fiind prin urmare nevoie de ancorarea sa pentru a folosi modul TV. Celelalte moduri de utilizare sunt cel portabil şi tabletop - un mod care permite detaşarea joystickurilor şi utilizarea tabletei ca monitor. Introducerea tabletei în staţia de ancorare sau scoaterea din staţie nu necesită prea mult efort: utilizatorii pot face aceste operaţiuni chiar şi în timpul jocului, fără a fi nevoie să apeleze la butonul de pauză.

Opţiunea tabletop e interesantă şi folositoare (nu există pe PS4 sau Xbox One), dar ecranul relativ mic (de 6,2 inchi) poate fi obositor de urmărit.

Portabilitatea Switch este însă ceea ce scoate device-ul în evidenţă. Faţă de PS4 sau Xbox One, Nintendo este singura consolă care oferă o experienţă completă în modul portabil.

Citiţi continuarea în Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO