Business Hi-Tech

Astral Telecom: telefonie si Internet cu acelasi card

01.04.2003, 00:00 76

Compania Astral Telecom a lansat ieri cartele preplatite pentru convorbiri internationale prin Protocol Internet. Noul serviciu, Astral Voice, este disponibil atat companiilor, cat si persoanelor fizice si poate fi accesat de oriunde din Romania de la un telefon fix, prin apelarea unui numar unic: (021) 302.69.00.
Cartelele sunt disponibile in trei variante de pret - 5 dolari, 10 dolari si 20 de dolari - , clientii Astral Telecom avand posibilitatea sa utilizeze alternativ cardul, atat pentru convorbiri internationale, cat si pentru accesarea serviciilor de Internet dial-up. Strategia companiei este integrarea, pe acelasi card, a tuturor serviciilor preplatite.
"Lansarea noului serviciu reprezinta intrarea companiei noastre pe segmentul voce ca prima etapa a unei serii de servicii pe care le pregatim in acest an", a declarat Dinu Malacopol, directorul executiv al Departamentului Internet&Data, fara sa ofere alte amanunte.
Orice utilizator al serviciului Astral Voice poate efectua convorbiri internationale catre 10 destinatii (SUA, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Austria, Olanda, Canada, Elvetia, Belgia si Suedia), la un tarif 10 centi/minut. Numarul total al destinatiilor apelabile prin Astral Telecom depaseste 400 de retele fixe si mobile din intreaga lume.
Infiintata in 1993, ca furnizor local de televiziune prin cablu in Cluj Napoca, Astral Telecom si-a dezvoltat si extins operatiunile la nivel national.
Compania furnizeaza televiziune prin cablu in peste 650.000 de locuinte din peste 100 de localitati. De asemenea, Astral Telecom asigura servicii de transmisii de date si Internet prin fibra optica, cablu coaxial, radio, linii telefonice comutate si dedicate.
Peste 20% din traficul Internet din Romania este generat de clientii Astral Telecom. Printre clientii companiei se numara Ambasada SUA, Ministerul Informatiilor Publice, Ministerul Sanatatii, parchetul Gneral, Electrica SA.
Potrivit lui Malacopol, Astral Telecom a raportat, pentru anul 2002, o cifra de afaceri de 36,5 de milioane de dolari, estimarile pentru acest an vizand atingerea unui volum al incasarilor de 40-45 milioane de dolari.
Unul dintre actionarii principali ai Astral Telecom este AIG New Europe Fund, care detine 25% din actiunile companiei, in urma unei investitii directe de 20 de milioane de dolari realizata in martie 2000. Ceilalati actionari sunt persoane fizice si juridice.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO