Business Hi-Tech

Asus: Anul viitor vânzările de smartphone-uri vor depăşi livrările de laptopuri

Ciprian Donciu, country manager şi business development manager Asus România

În primele două luni ale acestui an, am vândut deja circa 15.000 de smartphone-uri

Ciprian Donciu, country manager şi business development manager Asus România În primele două luni ale acestui an, am vândut deja circa 15.000 de smartphone-uri

Autor: Ioana Nita

11.03.2016, 00:08 565

Compania taiwaneză ţinteşte să vândă 100.000 de smartphone-uri anul acesta pe piaţa de retail şi peste 130.000 de laptopuri.

Compania taiwaneză Asus, cunoscută în principal ca producător de componente PC şi de laptopuri, are în prezent ca obiectiv principal creşterea vânzărilor de smartphone-uri, ţinta fiind ca acestea să depăşească pentru prima oară livrările de laptop-uri pe plan local în 2017. La nivel global, producătorul taiwanez de electronice vinde deja mai multe telefoane inteligente decât laptopuri.

„Ţinta este ca anul viitor smartphone-urile să depăşească laptop-urile din punct de vedere valoric în cifra de afaceri. Cantitativ, obiectivul poate fi atins mai uşor“, a declarat Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul Asus România. El a explicat că este mai greu ca vânzările de smartphone-uri să aibă o pondere mai mare în cifra de afaceri decât laptopuri fiindcă preţul mediu al unui telefon Asus este de circa 800 de lei, în timp ce un laptop costă în medie 2.500 de lei.

În 2015, compania taiwaneză a vândut pe plan local peste 500.000 de produse, afacerile totale apropiindu-se de 110 milioane de dolari. Din volumul total de produse vândute, 125.000 au fost laptopuri şi 25.000 smartphone-uri, în condiţiile în care telefoanele au fost lansate în a doua jumătate a anului şi au fost comercializate doar pe piaţa de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO