Business Hi-Tech

Asus pariază pe desktopurile pentru gameri

Asus pariază pe desktopurile pentru gameri

Foto: Silviu Matei

Autor: Bogdan Alecu

24.12.2011, 11:16 502

Asus şi-a extins în acest an gama de PC-uri desktop oferite pe piaţa locală cu unităţi între 2.200 de lei şi care ajung chiar şi la peste 12.000 de lei, care au ca public-ţintă gamerii şi cei care se ocupă de editare foto şi video.

"Există o nouă gamă de desktopuri high-end. Încercăm să oferim un produs pe o piaţă care nu a fost adresată până acum. Vorbim de desktopuri de înaltă performanţă. Asus este printre cei mai importanţi producători de componente iar modul în care acestea sunt utilizate în cadrul unui desktop poate fi utilizat de către Asus. Ne adresăm acum unei pieţe pe care nu existau desktopuri", a spus Ciprian Donciu. Noile desktopuri intră în concurenţă directă cu cele ale Alienware, divizia high-end a Dell, la fel cum s-a întâmplat şi cu laptopurile din Seria G adresate gamerilor.

"Preţul mediu al unui desktop nu s-a modificat radical, dar dispare piaţa de mijloc "înghiţită" de notebookuri. În continuare există o piaţă de desktopurile foarte scumpe, cele de gaming sau pentru editare foto şi video unde este nevoie de performanţă, dar şi în zona entry-level, pentru cei care sunt la primul calculator şi care fie nu-şi permit un laptop fie vor întâi să vadă experienţa de a avea un computer", a spus Donciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO