Business Hi-Tech

Asus România: Depăşim 120 milioane de dolari cifră de afaceri anul acesta

Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul Asus România: „Anul viitor estimez că vom ajunge la o cotă de peste 10% pe piaţă locală liberă“

Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul Asus România: „Anul viitor estimez că vom ajunge la o cotă de peste 10% pe piaţă locală liberă“

Autor: Ioana Nita

06.10.2016, 00:05 414

Majoritatea veniturilor locale ale producătorului taiwanez de electronice sunt generate de vânzările de laptopuri, însă compania începe să pună tot mai mult accent şi pe segmentul de smartphone-uri.

Asus România, subsidiara locală a companiei taiwaneze de elec­tro­nice, va ajunge anul acesta la afaceri de peste 120 de milioane de dolari, în creştere cu circa 10% faţă de 2015, în condiţiile în care compania înregistrează creşteri atât în ceea ce priveşte vânzările de laptopuri, cât şi de smartphone-uri.

„Pentru anul acesta ţinta propusă era de 120 milioane de dolari, dar se va depăşi cu siguranţă. Aproape 70% din businessul nostru este generat de laptopuri şi convertibile. Anul acesta vom vinde în total peste 145.000 de laptopuri, faţă de 125.000 în 2015. Vânzările de telefoane mobile au înregistrat însă o creştere şi mai mare, ajungând să aibă o pondere de peste 10% în total business“, a declarat pentru ZF Ciprian Donciu, country manager şi business development manager în cadrul Asus România.

Compania, cunoscută în principal ca producător de componente PC şi laptopuri, a intrat pe piaţa locală de smartphone-uri în a doua jumătate a anului trecut, reuşind să ajungă în prezent la o cotă de 5% din vânzările de telefoane realizate pe piaţa de retail (fără cele intermediate şi subvenţionate de operatorii telecom).

„Rezultate bune avem în acest moment pe segmentul de preţ cuprins între 200- şi 300 de euro, unde avem o cotă de piaţă de 9%. De asemenea, pe segmentul modelelor cu dimensiuni de peste 5,5 inchi, un segment pe care se vând dispozitive performante, avem o cotă de piaţă de 15%“, a precizat el. Piaţa locală de smartphone-uri este una dintre cele mai dinamice pieţe de electronice, înregistrând creş­teri de două cifre anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO