Business Hi-Tech

Atenţie, investitori: Unul dintre cei mai bogaţi oamenii ai lumii contestă criptomonedele

Atenţie, investitori: Unul dintre cei mai bogaţi...

Autor: Răzvan Botea

14.04.2018, 14:31 353

Bill Gates nu pare să fie un fan al criptomonedelor: într-un răspuns la secţiunea „Întreabă-mă orice” de pe site-ul Reddit, fondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume spune că părerea sa este că anonimitatea din spatele criptomonedelor „nu este un lucru bun”, scrie site-ul oficial al Forumului Economic Mondial.

Gates a adăugat că societatea beneficiază de pe urma faptului că guvernul poate să identifice persoanele care fac evaziune fiscală sau spălare de bani sau cele care finanţează activtăţi teroriste.

„Caracteristica principală a criptomonedelor este anonimitatea. Acesta nu cred că este un lucru bun. Abilitatea guvernurilor de a identifica activităţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi finanţarea terorismului este un lucru bun”, a scris Gates.

Gates a mai spus despre criptomonede că „au cauzat morţi în mod direct”, având în vedere uşurinţa de a cumpăra droguri online folosind monede digitale.

„În momentul acesta criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra Fentanyl şi alte droguri, astfel aceasta este o tehnologie care a cauzat morţi în mod direct. Speculaţiile din jurul ICO-urilor şi criptomonedelor sunt foarte riscante”.

Când un utilizator al Reddit a combătut argumentul lui Gates prin faptul că şi cu bani cash se pot cumpăra droguri, antreprenorul a replicat că o tranzacţie cu cash presupune prezenţa fizica a persoanelor, astfel încât, de exemplu, o răscumpărare a unei răpiri este mult mai dificilă.

Fanii criptomonedelor cred că transferurile rapide şi ieftine de bani şi decentralizarea puterii sunt de fapt cele mai importante caracteristici ale criptomonedelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO