Business Hi-Tech

Atu Tech, magazin online de sisteme de securitate, afaceri de 13 mil. euro în 2021, plus 10%. „Piaţa locală de sisteme de securitate pentru casă a crescut cu 50% în ultimii doi ani. În 2022, creşterea va fi de 10%”

Sorin Felea, director Atu Tech

Sorin Felea, director Atu Tech

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.04.2022, 10:08 117

Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, înregistrând o creştere de aproape 50% faţă de finalul anului 2019, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de sisteme de securitate. Retailerul online Atu Tech a încheiat anul 2021 cu afaceri de circa 64 mil. lei (13 mil. euro), în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, când compania raporta o creştere de peste 34%, la circa 57,8 mil. lei (11,6 mil. euro).

„Încep să devină standard în preferinţele românilor camerele de supraveghere care includ microfon şi camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopţii, la rezoluţii tot mai mari. O altă tendinţă importantă este dată de sistemele de supraveghere smart care pot  face diferenţa dintre oameni, animale, autoturisme şi pot să facă detecţie inteligentă la mişcare, crescând astfel nivelul de acurateţe al alarmelor trimise şi îmbunătăţind semnificativ sistemele de securitate”, a spus Sorin Felea, director Atu Tech, menţionând că producătorii au început să introducă funcţii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning şi analiză video au ajuns chiar şi pe sistemele cu cost mic spre mediu.

Potrivit reprezentanţilor Atu Tech, construcţiile noi au susţinut creşterea pieţei locale de sisteme de securitate. Totodată, revenirea românilor în ţară pe timpul pandemiei a coincis cu investiţii mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorinţa de a spori nivelul de siguranţă şi confort.

În continuare, reprezentanţii Atu Tech estimează şi pentru acest an o creştere a pieţei de profil, într-un avans mai temperat faţă de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic şi economic.

„Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferinţele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidenţial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziţionate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferinţele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.”

Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc. Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel naţional.

„Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video şi de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. (...) Atu Tech vine în sprijinul clienţilor cu o reţea de peste 1.000 de instalatori profesionişti, care se extinde pe întreg teritoriul ţării, care pot asigura servicii de instalare şi mentenanţă.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO