Business Hi-Tech

Atu Tech: Piaţa echipamentelor de securitate pentru casă din România se ridică la circa 30 de milioane de euro

Atu Tech: Piaţa echipamentelor de securitate pentru...

Autor: Ioana Nita

09.09.2019, 00:07 687

Piaţa locală a echipamentelor de securitate pentru casă, în care sunt incluse vânzările de sisteme de suprave­gherea video, sisteme antiefracţie, automatizări de porţi, sisteme de control-acces ş.a.m.d., este estimată la circa 30 mil. euro, potenţialul de creştere fiind mare în con­diţiile în care doar o mică parte dintre români au instalate astfel de sisteme de securitate în gospodării, conform reprezentanţilor Atu Tech (a2t.ro), unul dintre cele mai mari magazine online specializate în acest domeniu.

„Estimăm că piaţa echipamentelor de securitate pentru casă se situează la circa 30 mil. euro, dar cu un mare potenţial de creştere conform ultimului studiu făcut de noi şi care ne-a arătat că doar 20% dintre români au instalate sisteme de securitate. De aici şi potenţialul foarte mare de creştere în acest domeniu“, a declarat pentru ZF Sorin Felea, cofondator al Atu Tech.

Magazinul online, înfiinţat în 2011 la Sibiu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 21% faţă de 2017.

„Un sistem de securitate ideal pentru o casă cuprinde supraveghere video, un sistem de alarmă, videointerfon,  automatizare de poartă şi un sistem de control acces. Astfel, toate căile de acces sunt atent monitorizate şi accesul este restricţionat, iar casa este protejată de sistemul de alarmă şi monitorizată video“, a explicat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO