Business Hi-Tech

Austriecii de la Kapsch vor investi în România peste 7 mil. euro în trei ani

Austriecii de la Kapsch vor investi în România peste 7 mil. euro în trei ani

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

17.11.2011, 19:31 1445

Grupul austriac Kapsch, cu afaceri de 830 mil. euro în anul fiscal 2010, va investi în următorii trei ani între 7 şi 10 milioane de euro în dezvoltarea filialei din România, a declarat Dan Roman, directorul general al subsidiarei locale în cadrul unei conferinţe de presă. El a precizat că ţinta de venituri pentru companie este de 15 mil. euro peste trei ani.

"România va fi în centrul strategiei Kapsch pentru această regiune din Europa în următorii ani", a declarat şi Kari Kapsch (foto), director operaţional şi membru al familiei care controlează grupul austriac.

Fondată în 1892 în Viena ca un producător de aparate de telegrafiat, Kapsch este o afacere de familie care sa extins în mai multe ţări din regiune şi are trei divizii: cea de soluţii integrate IT&C (BusinessCom), cea care oferă echipamente şi soluţii pentru operatorii telecom şi soluţii de comunicaţii pentru căile ferate (CarrierCom) şi o alta care oferă soluţii, echipamente şi servicii de colectare a taxelor pentru autostrăzi (TrafficCom).

Roman a precizat că firma austriacă a ajuns deja la aproape 40 de angajaţi în România, număr care ar putea creşte odată cu finalizarea achiziţiei unei firme locale, proces care este în faza de due dilligence.

"O parte din aceste investiţii va fi direcţionată către achiziţia de firme de pe piaţa locală. Pentru a răspunde eficient nevoilor clienţilor, aceste firme provin din zona de tehnologie şi servicii software sau firme care posedă deja competenţe solide în domeniile principale de activitate Kapsch în România. Discuţiile sunt în stadiul de due dilligence, cu o firmă de tehnologie locală", a spus Roman, fără a oferi alte detalii.

Anterior Kapsch era prezent în România cu cinci oameni, după ce firma a câştigat în 2009 un contract cu Petrom, cea mai mare companie din România, al cărei acţionar majoritar este firma austriacă OMV.

Divizia Kapsch CarrierCom participă deja în România, în cadrul unor consorţii de firme, la licitaţii pentru introducerea sistemelor de comunicaţii GSM-R ca o componentă a construcţiei de căi ferate.

Totodată, simultan cu dezvoltarea infrastructurii rutiere locale, Kapsch vrea să participe la proiecte pentru sisteme inteligente de transport prin divizia Kapsch TrafficCom.

"Grupul Kapsch a urmărit permanent evoluţia pieţei locale IT&C din România, iar atunci când am avut posibilitatea de a transpune în practică planurile de afaceri împreună cu o echipă de management experimentată, am profitat de oportunitatea oferită. Sunt sigur că în scurt timp, bazându-ne pe calitatea membrilor echipei şi beneficiind de transferul de know-how din interiorul grupului, Kapsch România va deveni şi un puternic jucător local, un element de creştere a diviziei Kapsch BusinessCom în Europa Centrală şi de Est", a afirmat directorul general al Kapsch BusinessCom, Franz Semmernegg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO