Business Hi-Tech

Austriecii de la Kontron AG îşi păstrează operaţiunile din România, dar vând pe alte pieţe

Austriecii de la Kontron AG îşi păstrează...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.08.2022, 10:30 123

Grupul Kontron AG (fost S&T AG), din care face parte şi furnizorul de soluţii IT S&T România, a vândut părţi din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de infrastructură, industrie, IT&C şi terţiar, prezent şi pe piaţa din România din 2007 -, în cadrul proiectului „Focus”, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Grupul Kontron AG a decis păstrarea în componenţa sa a filialelor S&T care operează în Austria, România şi Ungaria. 

„Semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul nostru spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care ne va permite să facem achiziţii importante în viitor. Strategia noastră pentru 2022 rămâne neschimbată, previzionând venituri de peste 1,1 mld. euro şi o profitabilitate de peste 10%. Subsidiarele din Austria, România si Ungaria rămase în portofoliul companiei sunt vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluţiilor inteligente IoT”, a spus Hannes Niederhauser, CEO al Grupului Kontron AG. De asemenea, Nicoleta Macovei, director al S&T România, a transmis că activitatea companiei S&T România nu este afectată în niciun fel de această schimbare strategică.

„Filiala din România îşi păstrează acelaşi acţionariat şi aceeaşi strategie de dezvoltare. De asemenea, în contextul în care S&T România a raportat creşteri semnificative ale indicatorilor financiari pentru anul 2021, cu o cifră de afaceri care a crescut cu aproximativ 39%, iar profitul net cu 579% faţă 2020, se preconizează creşteri semnificative ale operaţiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investiţiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcţiei strategice stabilite în funcţie de specificul fiecărei pieţe pe care compania operează”, a spus Nicoleta Macovei.

Grupul Kontron AG înregistrează în prezent un număr de peste 6.000 de angajaţi şi are filiale în 32 de ţări din întreaga lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO