Business Hi-Tech

Autoritatea de supraveghere financiară din Franţa emite noi reglementări cu privire la criptomonede şi la normele de lansare pentru monedele digitale

Autoritatea de supraveghere financiară din Franţa emite...

Autor: Laura Albu

16.07.2019, 16:43 148

Autoritatea financiară a Franţei e pe punctul de a aproba prima tranşă de criptomonede emise de companii, respectând noile politici stabilite pentru monedele virtuale, printre primele adoptate de o mare economie, scrie Reuters.

Sub aceste reguli, care vor intra în vigoare luna aceasta, companiile emiţătoare de criptomonede se vor conforma în mod voluntar stadardelor de capital, taxelor şi celor de protecţie a consumatorului, în schimbul primirii acceptului din partea autorităţii de reglementare.

„Franţa este un stat precursor. Vom avea o structură legală, pentru achitarea tututor taxelor şi pentru respectarea tuturor regulilor”, a afirmat Anne Marechal, directorul executiv al departamentului juridic din cadrul Autorităţii Pieţelor Financiare.

„Purtăm discuţii cu primii trei candidaţi pentru oferta monetară iniţială”, a mai spus acesta, referindu-se la companiile care obţin propriile fonduri prin emiterea monedelor digitale. Autoritatea de reglementare se află, de asemenea, în discuţii cu alte platforme de schimb al criptomonedelor, deţinători şi manageri, a adăugat Marechal.

Criptomonedele sunt un subiect pentru care se improvizează legile peste tot în lume, în timp ce tehnologia evoluează neuniform. Pe când state mici ca Malta şi Belarus au dezvoltat legi specifice, economiile mari tind să aplice legile deja existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO