Business Hi-Tech

Avertisment de la WhatsApp după un atac masiv al hackerilor: Faceţi update acum

Avertisment de la WhatsApp după un atac masiv al...

Autor: Alex Ciutacu

14.05.2019, 13:43 6197

WhatsApp îi îndeamnă pe utilizatori să facă un update serviciului de mesagerie după ce au fost raportate vulnerabilităţi în software, care au permis unor hackeri să acceseze telefoanele oamenilor utilizând un virus de tip spyware, potrivit Bloomberg.

Aplicaţia de mesagerie deţinută de Facebook susţine că a descoperit la începutul lunii mai o serie de vulnerabilităţi care le-ar permite atacatorilor să introducă şi să execute coduri pe device-urile mobile.

WhatsApp transmite că a făcut o serie de schimbări la infrastructura aplicaţiei la finalul săptămânii trecute pentru a bloca astfel de tacuri, adăugând că din descoperirile lor doar un grup restrâns de utilizatori au fost afectaţi de un atac cibernetic.

„WhatsApp încurajează oamenii să treacă la următoarea versiune a aplicaţiei noastre pentru a se proteja împotriva potenţialelor atacuri ce pot afecta informaţiile stocate pe device-uri”, transmite un purtător de cuvânt al companiei.

Declaraţia vine după ce Financial Times a scris că atactorii au reuşit să instaleze un software de supraveghere pe mai multe device-uri atât cu iOS, cât şi cu Android, prin care au atacat funcţia de apel.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO