Business Hi-Tech

Aveţi cont pe Google+? Vedeţi aici care sunt competitorii reţelei de socializare

Aveţi cont pe Google+? Vedeţi aici care sunt competitorii reţelei de socializare

Autor: Traian Terzianm

30.07.2011, 16:06 275

Google+ a avut o lansare plină de succes, chiar şi utilizatoriisăi sunt surprinşi de cât de repede serviciul a reuşit să adunecirca 20 de milioane de persoane înregistrate. Însă mai are multpână va ajunge în top, scrie site-ul businessinsider.com.

Potrivit unor statistici făcute de compania de consultanţăExperian Hitwise, Google+ este reţeaua socială care ocupă locul 20în Statele Unite, având 1,79 de milioane de vizitatori săptămânatrecută. Numărul acestor vizite a scăzut cu 3% faţă de săptămânaanterioară, când Google+ s-a situat în top pe locul 19.

Experian nu a adunat numărul de utilizatori care au accesatreţeaua de socializare de pe dispozitivele mobile şi nici viziteleindirecte făcute din butonul de la Gmail, Google Search sau alteproprietăţi ale Google. Chiar şi aşa, Google+ este departe de a seafla în top. Deşi mulţi analişti au îndoieli că îşi va depăşicompetitorii, spun că este interesantă de observat evoluţia reţeleiîn timp.

Google+ a ajuns la 20 de milioane de utilizatori unici din toatălumea în trei săptămâni, potrivit unui raport al companiei decercetare Comscore. Lary Page, directorul executiv al Google, aanunţat săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe cu investitoriică reţeaua socială a ajuns la 10 milioane de membri. Noua reţea desocializare Google a fost bine primită de la lansarea sa, care aavut loc acum trei săptămâni. Cu toate acestea, Google+ este multîn spatele rivalilor săi.

Twitter, site-ul de microblogging, are peste 300 de milioane deutilizatori, în timp ce Facebook, cea mai mare reţea de socializaredin lume, a anunţat în urmă cu două săptămâni că a atins pragul de750 de milioane de utilizatori.

Topul celor mai mari reţele de socializare

20. Google+
19. Gaia Online
18. Fubar
17. Orkut
16. BlackPlanet
15. WeeWorld
14. Badoo
13. DevianArt
12. Fantage
11. Classmates.com
10. Tumblr
9. CafeMom
8. Club Penguin
7. MyLife
6. LinkedIn
5. My Yearbook
4. Tagged
3. My Space
2. Twitter
1. Facebook

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO