Business Hi-Tech

Tranzacţie importantă în IT de 20 mil. dolari: Emona Capital a achiziţionat o participaţie minoritară în cadrul dezvoltatorului local de jocuri video Amber Studio

Ileana Glodeanu, Partener şi Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din Bucureşti

Ileana Glodeanu, Partener şi Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din Bucureşti

Autor: Cristina Bellu

03.10.2022, 12:59 220

Firma de avocatură Wolf Theiss a acţionat în calitate de consultant juridic al Emona Capital LLP ("Emona Capital"), o firmă de investiţii cu sediul la Londra, cu privire la achiziţia unei participaţii minoritare în Amber Studio, dezvoltator independent de jocuri şi agenţie de servicii de studio de top la nivel mondial, realizată de fonduri consiliate de Emona Capital.

Investiţia de până la 20 de milioane de dolari, la o evaluare post tranzacţională de 190 de milioane de dolari, are ca scop accelerarea creşterii globale a Amber.  O parte din veniturile obţinute vor fi investite în infrastructura internă a companiei pentru a susţine continuarea expansiunii organice rapide.

În paralel, investiţia, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanţa fuziuni, achiziţii şi preluări de studiouri din întreaga lume, consolidând în continuare prezenţa Amber pe pieţele emergente cu potenţial ridicat.

Pe lângă extinderea în noi zone geografice, compania îşi propune, de asemenea, să dezvolte gama de servicii oferite şi să introducă noi specializări în tipologii de jocuri.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, Avocat Partener, echipa de Corporate / M&A a oferit asistenţă juridică pentru Emona Capital în toate aspectele de drept românesc ale acestei achiziţii, de la efectuarea analizei due diligence la revizuirea, negocierea şi semnarea contractului de subscriere, a acordului acţionarilor, a contractelor de cumpărare de acţiuni şi a altor documente corporative.

"Cu un potenţial extraordinar recunoscut la nivel mondial, sectorul jocurilor video din România continuă să fie în centrul atenţiei investitorilor străini, iar noi suntem încântaţi să contribuim din acest punct de vedere la dezvoltarea rapidă, dar organică, a uneia dintre cele mai interesante industrii de astăzi. ", spun Ileana Glodeanu, Partener şi Head of the Corporate / M&A practice la biroul Wolf Theiss din Bucureşti.

Ileana Glodeanu a lucrat împreună cu Mircea Ciocîrlea, Counsel în cadrul biroului din Bucureşti. Tranzacţia i-a implicat, de asemenea, pe Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mihai Coadă (Avocat Cenior, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Avocat Senior, Corporate / M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate / M&A), Ioana Iacob (Avocat, Dreptul muncii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept financiar-bancar) şi Ana-Maria Mustăţea (Avocat, Drept imobiliar).

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală şi de Sud-Est (CEE/SEE)

Cu 362 de avocaţi în 13 ţări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienţilor internaţionali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale şi de servicii locale şi internaţionale, precum şi bănci şi companii de asigurări.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO