Business Hi-Tech

Baidu ar putea scoate pe bursă platforma video iQiyi.com

Baidu ar putea scoate pe bursă platforma video iQiyi.com

Autor: Andreea Anghel

20.05.2013, 16:33 122

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din China ar putea vinde pentru prima dată către publicul interesat acţiuni ale site-ului de conţinut video iQiyi.com pe care îl deţine, decizia venind ca urmare a cererii crescute pentru conţinut online.

 “Când piaţa ne va da semne bune, iar compania va fi pregătită, ne vom orienta către o ofertă publică iniţială”, a spus Li Yipeng, vice-preşedintele iQiyi, fără a oferi o perioadă concretă în care compania ar putea organiza o vânzare de acţiuni.

Robin Li, CEO-ul Baidu mizează anul acesta şi pe o creştere a vânzărilor din publicitatea online prin intermediul serviciilor video.  Potrivit companiei de cercetare din Shanghai, iResearch, veniturile din publicitatea realizată prin intermediul videoclipurilor de pe internet în China se estimează că vor creşte până la  2,6 miliarde de dolari în 2014 de la 221 de milioane de dolari în 2009.

Divizia de servicii video online a Baidu a crescut luna aceasta după achiziţia în valoare de 370 de milioane de dolari a serviciului de televiziune online PPS Net TV. În urma tranzacţiei iQiyi va deveni cea mai mare platformă de conţinut video online din China, potrivit lui  Li Yipeng.

Divizia iQiyi va realiza mai multe producţii video locale la costuri mai mici, dat fiind faptul că mizează pe o creştere a veniturilor.

“Atunci când cumpărăm conţinut nu avem o putere de negociere foarte mare. Conţinutul este scump în China. Pentru a deveni profitabili trebuie să livrăm diferite tipuri de conţinut”, a spus Yipeng.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO