Business Hi-Tech

Balmuş, Acer: Piaţa de tablete a atins un punct critic de la care nu mai poate să crească. „Când la raft sunt tablete şi cu 100 de lei, nu poţi vinde dacă nu vii cu ceva în plus“

Constantin Balmuş, directorul reprezentanţei Acer în România

Încercăm să ne ridicăm iar la o cotă de piaţă de 20%. Timp de peste 5 ani (2008-2012),

Acer a fost numărul unu pe plan local ca număr de unităţi vândute.

Constantin Balmuş, directorul reprezentanţei Acer în România Încercăm să ne ridicăm iar la o cotă de piaţă de 20%. Timp de peste 5 ani (2008-2012), Acer a fost numărul unu pe plan local ca număr de unităţi vândute.

Autor: Ioana Nita

07.12.2015, 00:08 746

Compania taiwaneză a intrat în România şi cu gama de echipamente de gaming Predator ca parte a strategiei de a reveni în top 3 jucători pe piaţa de PC-uri.

Vânzările de laptopuri dedicate gamingului – dotate cu plăci grafice care au performanţe mai ridicate de procesare video, reprezintă în prezent circa 8% din totalul livrărilor de pe piaţa locală de profil, care va stagna anul acesta la circa 550.000 de unităţi, potrivit estimărilor reprezentanţilor locali ai companiei taiwa­neze Acer, unul dintre primii patru pro­ducători de PC-uri la nivel global.

„În România piaţa dispozitivelor de ga­ming este una de nişă, nu există studii fă­cute. Estimăm că aproximativ 8% din livră­rile totale de laptopuri sunt laptopuri de gaming. Ne referim aici la toate laptopurile care au plăci video începând cu modelul GTX 950. Nu includem însă şi PC-urile de gaming care în general nu sunt făcute de branduri, ci asamblate“, a spus Constantin Balmuş, di­rec­torul reprezentanţei Acer în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO