Business Hi-Tech

Banca americană JPMorgan crede că Apple are atât de mult cash încât ar putea cumpăra Netflix sau Activision Blizzard

Banca americană JPMorgan crede că Apple are atât de...

Autor: Adrian Seceleanu

05.02.2019, 00:00 252

Banca de investiţii JPMorgan estimează că gigantul american Apple şi-ar putea folosi rezerva uriaşă de cash - peste 130 de miliarde de dolari - pentru a face o achiziţie strategică precum producătorul şi furnizorul de conţinut video la cerere Netflix sau producătorul de jocuri Activision Blizzard, scrie Bloomberg.

Acţiunile Apple şi-au pierdut peste 25% din valoare faţă de cotaţia record din octombrie pe fondul îngrijorărilor generate de cererea mai mică pentru principalul produs al companiei - gama de telefoane iPhone.

În cel mai recent trimestru financiar compania a înregistrat prima scădere a vânzărilor din ultimul deceniu. În aceste condiţii Apple s-ar putea folosi de rezerva de numerar pentru a face o achiziţie strategică, care să protejeze firma de schimbările dramatice care pot apărea în industria de tehnologie, conform analiştilor de la JPMorgan. Achiziţia celor două companii reprezintă doar o „speculaţie”, conform băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO