Business Hi-Tech

Bani ”made in China”: Alibaba, cel mai mare retailer online din China, şi un grup de investitori, pariază 600 de milioane de dolari pe o firmă de hi-tech

Bani ”made in China”: Alibaba, cel mai mare retailer...

Autor: Florentina Niţu

23.07.2018, 16:19 254

Megvii, dezvoltatorul chinez al sistemului de recunoaştere facială Face ++, vrea să strângă până la 600 de milioane de dolari de la un grup de investitori, printre care şi retailerul online Alibaba Group Holding Ltd. şi fondul de investiţii Boyu Capital, scrie Bloomberg.

Megvii oferă sisteme de scanare a feţei pentru companii precum Lenovo Group Ltd. şi Ant Financial, cea din urmă fiind compania de plăţi care se află în fruntea platformelor de comerţ electronic Alibaba.

Ant Financial concurează cu SenseTime, o altă lansare susţinută de Alibaba, în sectoare precum comerţul cu amănuntul, finanţele şi smartphone-urile şi securitatea publică care ar putea folosi recunoaşterea facială.

O parte din suma pe care vrea să o strângă Megvii  va fi folosită pentru dezvoltarea aplicaţiei Face ++ pentru retail, aceasta putând fi folosită inclusiv  în magazinele fără personal.

Însă, recunoaşterea facială poate fi folosită nu doar în comerţ, ea atrăgând şi interesul autorităţilor guvernamentale. Datorită acestei tehnologii, autorităţile pot detecta crimele şi ameninţările la adresa stabilităţii sociale înainte de a avea loc.

Software-ul Megvii foloseşte scanări faciale ţinute într-o bază de date a Ministerului Securităţii Publice, care a fost realizată din fişierele de identificare juridică pe aproximativ 1,3 miliarde de chinezi, mai scrie Bloomberg.

Alibaba Group vrea să dezvolte infrastuctura comerţului în viitor, motiv pentru care îşi intensifică investiţiile în companiile cu cea mai mare creştere a inteligenţei artificiale din China, sperând să folosească tehnologia pe tot parcursul dezvoltării internetului şi a retail-ului.

Grupul Alibaba a fost fondat în 1999 de 18 persoane de către Jack Ma, fost profesor de limba engleză din Hangzhou, China. Acesta desfaşoară diverse afaceri, la nivel naţional şi internaţional şi, de asemenea, sprijină ecosistemul din afacerile şi serviciile companiilor afiliate, potrivit site-ului companiei.

Boyu Capital este o firmă de de investiţii orientată spre China, cu capital privat, cofinanţată de un nepot al fostului lider chinez Jiang Zemin, conform site-ului companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO