Business Hi-Tech

Barometru Academia Industrială & Frames: Fără investiţii în adoptarea noilor tehnologii, România riscă să rămână în urma ţărilor din regiune

Barometru Academia Industrială & Frames: Fără...

Autor: Roxana Rosu

17.09.2019, 11:52 209

România riscă să rămână îm urma ţărilor din regiune la nivel de competitivitate şi să rateze a patra revoluţie industrială, dacă nu va derula investiţii semnificative pentru adoptarea noilor tehnologii legate de robotizare şi automatizarea proceselor, arată un barometru realizat de compania de consultanţă Frames la comanda Academiei Industriale.

,,Implementarea robotizării, automatizarea proceselor, optimizarea fluxurilor de producţie cu ajutorul software-urilor dedicate şi AI - sunt elemente care vor face tot mai mult diferenţa la capitolul competitivitate. Un bun exemplu îl constituie industria auto acolo unde marii jucători, focusaţi încă pe motoarele cu combustie internă, pe procesele clasice de producţie, încep să piardă din relevanţă în faţa companiilor care lansează, cu succes, automobile electrice construite aproape integral de roboţi. Economia românească, investitorii trebuie să se focuseze pe noile tehnologii, pentru a nu rata cursa globală pentru competitivitate’’, a declarat Marius Hărătău, manager Academia Industrială.

În spndajul realizat la începutului lunii septembrie, 92% dintre oamenii de afaceri şi managerii chestionaţi consideră că noile tehnologii (roboţi, IoT, 5G, RPA, etc.) vor influenţa semnificativ economia românească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO