Business Hi-Tech

BC Partners, un fond de investiţii americano-britanic, se uită la Telekom, devenind un concurent serios pentru Orange şi Digi

DRAGAN SOLAK, preşedintele United Group, a pus ochii pe grupul Telekom Romånia

DRAGAN SOLAK, preşedintele United Group, a pus ochii pe grupul Telekom Romånia

Autor: Adrian Seceleanu

25.11.2019, 00:08 1504
Grupul de comunicaţii United Group, cu operaţiuni în 7 ţări din regiune, controlat de fondul de investiţii ame­ricano-britanic BC Partners, care tocmai a semnat pre­luarea Vivacom, cel mai mare operator de telecom din Bulgaria pentru 1,2 mld. euro, a intrat în camera de date pregătită de banca de investiţii Barclays pentru in­ves­titorii interesaţi de achiziţia fostelor companii Romte­lecom şi Cosmote, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Prin­cipalele entităţi in­te­resate fiind compania de cablu RCS&RDS şi liderul pieţei de telefonie mobilă Orange cărora li s-a adăugat acum şi United Group.

United Group, care a fost iniţial un mic operator de cablu din Serbia, s-a extins prin achiziţii la nivel de re­giune, ajungând la venituri anuale de peste 700 mil. euro şi aproape 4 milioane de abonamente la servicii de telecom şi TV înainte de preluarea Vivacom din Bulgaria. Acţionarul majoritar al United Group este din martie BC Partners, condus din Londra şi New York şi a realizat până în prezent 109 achiziţii în valoare de 135 mld. euro. O participaţie minoritară este deţinută în United Group şi de gigantul american KKR (Kohlberg Kravis Roberts), un fond de private equity cu investiţii în real estate, telecom, energie şi infrastructură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO